Miljø

Dark Season Blues er et miljøgodkjent arrangement.

Dark Season Blues- miljøgodkjent arrangement

Longyearbyen Bluesklubb har fått miljøgodkjent festivalen Dark Season Blues etter retningslinjer fra Foundation for Environmental Education (FEE). Dark Season Blues har årlig blitt resertifisert som miljøgodkjent arrangement siden vi første gang fikk miljøgodkjenningen i 2017.

Vi vil oppfordre alle som er involvert i festivalen, samarbeidspartnere, publikum, artister og frivillige, til å bidra i miljøarbeidet.

Hotell/Overnatting.

Våre samarbeidspartnere jobber alle for et minst mulig miljøavtrykk. Ønsker også du å være miljøbevisst i ditt valg av overnattingssted, anbefaler vi våre samarbiedspartnere: Svalbard Hotel –The Vault, Svalbard Hotel – Polfareren, Funken Lodge og Basecamp Hotel Longyearbyen.

Transport.

Festivalen foregår for det meste i sentrum av Longyearbyen, og vi anbefaler alle å ta seg frem til fots, sykkel eller spark til arrangementene.

Til/fra flyplassen anbefales flybuss.

Vi anbefaler alle å benytte oppsatt transport til Gruve3, som i billetten har inkludert busstransport til og fra konserten.

Har du uansett et behov for transport med taxi under festivalen, anbefaler vi vår samarbeidspartner Svalbard Buss og Taxi.

Mat.

Mattilbudet til våre samarbeidspartnere er stort med varierte og deilige smaksopplevelser. Det er lov å kose seg litt ekstra på festival, men vi oppfordrer alle til å tenke over å redusere matsvinn. Alle våre samarbeidspartnere tilbyr vegetar og noen også veganske alternativer. Se gjerne etter dette hvis du ønsker å bidra enda mer for miljøet. Våre anbefalte samarbeidspartnere er: Kroa, Svalbar Pub, Polfareren, Funktionærmessen, Gruvelageret og Stationen.

Se og gjøre.

Ikke alt handler om musikk under festivalen når du er kommet til Longyearbyen. Det også mulighet til for eksempel båttur, fottur, hundesledetur eller bussguiding. Våre anbefalte samarbeidspartnere som har en god miljøprofil er Svalbard Adventures og Basecamp Explorer. For bussguiding i Longyearbyen og nærområdet anbefales Svalbard Buss og Taxi.

Miljøsertifiserte Svalbard museum er et natur- og kulturhistorisk museum for Svalbard og Arktis, og vi anbefaler alle å turen innom museet for å lære mer om Svalbard.

Reisedestinasjonen Svalbard.

Svalbard er et bærekraftig reisemål, og før du besøker Longyearbyen bør du gjøre deg kjent med Svalbards værforhold, sikkerhetsforskrifter og fellesregler for å sikre at du opptrer ansvarlig i den skjøre arktiske ørkenen. Ta en tur innom Visit Svalbard, turistinformasjonen i Longyearbyen, hvor de kan gi informasjon og gode råd.  

Spar strøm.

Slå av lys og skru ned varme når du forlater ditt bosted når du skal ut på festivalen.

Skru ned lysstyrken på mobilen din, og du trenger ikke nødvendigvis å ta bilder av alt og alle situasjoner. Slik slipper du kanskje å måtte legge ut på jakt etter stikkontakter i løpet av festivalen.

Avfall

Avfall skal kildesorteres i de aktuelle fraksjonene som det sorteres på i Longyearbyen.

Vann.

Drikk springvann. Vi oppfordrer til bruk av egen drikkeflaske og ønsker så langtsom mulig å unngå bruk av engangsflasker. DSB termoflaske for kald/varm drikke kan kjøpes på vårt festivalkontor. Du får fylt din termoflaske på spillestedene, og det er vannstasjoner på hvert spillested. Har du ikke gjenbruksflaske, er det glass tilgjengelig på vannstasjonene.

Trykksaker

Alle trykksaker til Dark Season Blues er produsert av og ved Lundblad AS i Tromsø, som er Svanemerket og sertifisert som Miljøfyrtårn.

Tekstiler

Dark Season Blues tekstiler som t-skjorter og hettegensere er produsert av New Wave Mode som er sertifisert eller medlem av OEKO-TEX, BSCI, Textile Exchange, Kemikaliegruppen og Clean Shipping Index.

Tilbakemelding.

Om du merker deg noe vi ikke har gjort som kan gjøre festivalen enda mer miljøvennlig, så vil vi gjerne at du gjør oss oppmerksom på dette. Det er på denne måten vi kan gjøre et enda bedre miljøarbeid!