Dark Season Blues Spitsbergen

Velkommen til Dark Season Blues 2023
– verdens nordligste bluesfestival.

Dark Season Blues- miljøgodkjent arrangement

Dark Season Blues, oversatt Mørketid-blues, har siden oppstarten også vært kalt Mørketidsfestivalen. Festivalen arrangeres hvert år i slutten av oktober på 78 grader nord i Longyearbyen, og markerer inngangen til mørketiden når dagslyset og sola er i ferd med å forlate Svalbard for fire lange vintermåneder.

Dark Season Blues ble arrangert for første gang i 2003 og startet som en liten intim festival. Festivalen har vokst gjennom årene, og i 2023 blir den tjuende festivalen arrangert med arrangement fordelt på flere scener i Longyearbyen.

Festivalen går over 4 dager, og inkluderer konserter på flere utesteder, blueslunsjer og bluesmiddag. Det er også arrangement i Gruve3, på skolen, i kirken, og til og med barnehagen får besøk av våre artister. Det hele avsluttes søndagskveld med en bluesjam hvor også publikum kan spille sammen med sin blueshelt.

Lyset under inngangen til den lange mørketiden på Svalbard er veldig spesielt. Skumringslyset, kalt blåtimen, oppstår når sola er i en posisjon under horisonten, og de blå lyspartiklene bøyes av i atmosfæren og farger landskapet i Arktis blått. Tilnærmingen fra det blå lyset til den blå musikken -bluesen, er kort og det er blåfargen som innhyller Svalbardlandskapet som setter kulissene for festivalen og gir en unik stemning og inspirasjon.

De små forholdene gjør at artister, publikum og lokalbefolkning omgås hele helgen. Her skapes uforglemmelige minner og mange av våre gjester kommer tilbake år etter år.

Vi setter vår flid i å booke bluesartister, og har gjennom alle år tilbudt Longyearbyens befolkning og tilreisende et spekter innenfor sjangeren som er spennende, variert, med høy kvalitet, og en folkelig nærhet. Festivalen er basert på frivillig arbeid, og en dedikert gjeng bruker mye tid på festivalen. De frivillige er helt uvurderlige for å kunne gjennomføre det største arrangementet som er på Svalbard.

 

Vi takker alle som gjør festivalen mulig, fastboende, tilreisende, frivillige, artister og ikke minst våre sponsorer og samarbeidspartnere!

Longyearbyen Bluesklubb – arrangør av Dark Season Blues.

Dark Season Blues er et miljøgodkjent arrangement.