Dark Season Blues Spitsbergen

Dark Season Blues Spitsbergen, the worlds northernmost blues festival. The festival is held at Svalbard in late October.

Velkommen til Dark Season Blues 2018
– verdens nordligste bluesfestival

Dark Season Blues, oversatt Mørketid-blues, har siden oppstarten også vært kalt Mørketidsfestivalen. Festivalen arrangeres hvert år i slutten av oktober på 78 grader nord i Longyearbyen, og markerer inngangen til mørketiden når dagslyset og sola er i ferd med å forlate Svalbard for fire lange vintermåneder.

Dark Season Blues ble arrangert for første gang i 2003 og startet som en liten intim festival. Festivalen har vokst gjennom årene, og i 2018 blir den sekstende festivalen arrangert med arrangement fordelt på de fleste scener i Longyearbyen, med totalt over 30 konerter.


Vis Dark Season Blues i et større kart

Festivalen går over 4 dager, og inkluderer konserter på flere utesteder, blueslunsjer og 3-retters bluesmiddag. Det er også arrangement på skolen, i kirken, og til og med barnehagen får besøk av våre artister. Hovedarrangementet er et over 6 timers musikkmaraton med non-stop konserter i to etasjer på Huset lørdagskvelden. Det hele avsluttes søndagskveld med en bluesjam hvor også publikum kan spille sammen med sin blueshelt.

Lyset under inngangen til den lange mørketiden på Svalbard er veldig spesielt. Skumringslyset, kalt blåtimen, oppstår når sola er i en posisjon under horisonten, og de blå lyspartiklene bøyes av i atmosfæren og farger landskapet i Arktis blått. Tilnærmingen fra det blå lyset til den blå musikken -bluesen, er kort og det er blåfargen som innhyller Svalbardlandskapet som setter kulissene for festivalen og gir en unik stemning og inspirasjon.

De små forholdene gjør at artister, publikum og lokalbefolkning omgås hele helgen. Her skapes uforglemmelige minner og mange av våre gjester kommer tilbake år etter år.

Vi setter vår flid i å booke bluesartister, og har gjennom alle år tilbudt Longyearbyens befolkning og tilreisende et spekter innenfor sjangeren som er spennende, variert, med høy kvalitet, og en folkelig nærhet. Festivalen er basert på frivillig arbeid, og en dedikert gjeng bruker mye tid på festivalen. De frivillige er helt uvurderlige for å kunne gjennomføre det største arrangementet som er på Svalbard.

Vi takker alle som gjør festivalen mulig, fastboende, tilreisende, frivillige, artister og ikke minst våre sponsorer og samarbeidspartnere!

Longyearbyen Bluesklubb – arrangør av Dark Season Blues