Alvin Youngblood Hart’s Muscle Theory (US) | Dark Season Blues

[three_fourth]

Alvin Youngblood Hart’s Muscle Theory

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
[/one_fourth_last]

Alvin Youngblood Hart (55) har ikke vært ofte å høre på norske konsertscener, men nå er han endelig klar for Dark Season Blues. Han omtales som «The Cosmic American Love Child Of Howlin’ Wolf and Link Wray» og spiller det han kaller «hard americana».

California-fødte Hart er særlig inspirert av bluespionerer som Blind Boy Fuller og Brownie McGhee. Han albumdebuterte I 1996 med prisbelønte «Big Mama’s Door». Med unntak av tre låter der han får hjelp av mesteren Taj Mahal, er det et album med bare Hart og hans stemme og akustiske gitar. Mahal har sagt om Hart: «The boy got thunder in his hands!».

Siden den gang har han bare gitt ut fire album, det siste i 2005. I 2006 lærte han skuespilleren Samuel L. Jackson å spille gitar til innspillingen av filmen «Black Snake Moan», og året etter spilte han sjøl en musiker i den Denzel Washington-regisserte filmen «The Great Debaters». Når han ikke spiller, reparerer han gamle gitarforsterkere i konas verksted i Memphis. De siste åra har han turnert med Alvin Youngblood Hart’s Muscle Theory, som er en powertrio med Hart på elgitar i tillegg til Fabio Drusin på bass og Silvano «Silver» Bassi på trommer.

Dark Season Blues©2018