Geir Bertheussen Blues Express (NO)

01. August 2019: Vi beklager å måtte meddele at «Geir Bertheussen Blues Express» sine konserter under årets Dark Season Blues utgår.

Dette bandet, med medlemmer spredt over Midt- og Nord-Norge, har fått en ny boost etter andreplassen i European Blues Challenge på den Azorene i april. En norsk heiagjeng på om lag 60 personer fulgte det populære bandet til den portugisiske øya langt ute i Atlanterhavet.  

Det er tre år siden forrige besøk på festivalen. Bandet ledes av senjaværingen Geir «Milkman» Bertheussen, tidligere kjent som NoFish, som synger i den litt grøtete “Howlin’ Wolf-tradisjonen” og spiller munnspill. Med seg i Blues Express har han gitarist Kai «Sugar Ray» Fjellberg, Trond «Boogieman» Hansen på bass, Kåre «Lefty» Amundsen på trommer og Rune Karlsen på keyboard. Bandet baserer uttrykket sitt på Chicago-blues, men legger inn elementer av jump blues, delta blues, rock, soul og swamp rock. I fjor høst kom albumet «Southside», som fikk gode kritikker og ble noiminert til Spellemannprisen i bluesklassen. Fire år tidligere reiste de til bluesens fødeby, Clarksdale, for å spille inn «Live at the Shack Inn, Mississippi».