Greasy Gravy & Linda Kvam (NO)

[two_third]

Greasy Gravy & Linda Kvam

[/two_third]
[one_third_last]
 Facebook Greasy GravyGreasy Gravy Homepage

[/one_third_last]
Når Greasy Gravy kommer på besøk kan publikum forvente seg klassisk soulmusikk, nærmere bestemt musikk fra storhetstiden på 60- og 70-tallet. Begreper som Memphis Soul, Stax, Motown, Atlantic og artister som Bobby «Blue» Bland, Otis Redding og Eddie Floyd vil få de fleste musikkinteresserte til å nikke anerkjennende.

Bandet ble etablert på begynnelsen av 2000-tallet som et rent bluesband. Siden da har bandet gått mer i retning av soul-musikk, men noe sjelfull blues er selvfølgelig fortsatt blandet inn i bandets repertoar. Bandet ga i 2007 ut en svært kritikerrost CD på Grappa/Blue Mood.

Greasy Gravy består av en gjeng musikere fra Østlandsområdet som er kjent fra mange bandkonstellasjoner de siste årene og er vel bevandret i det norske bluesmiljøet. Bandet frontes av sangeren Tom Erik Holmlund fra Hamar. Holmlunds kraftfulle og varme stemme ble først kjent for folk utenfor Mjøsområdet i miljøet rund klubben Muddy Waters i Oslo og gjennom Greasy Gravy. Gitarist i bandet er Espen Liland fra Tønsberg, som har en lang merittliste innen flere stilarter. I tillegg til å være fast med Linda Kvam Band blir han gjerne headhuntet når utenlandske soul/blues-sangere trenger en gitarist ved Norgesbesøk. Bandets to svært dyktige blåsere er Kasper Værnes (tenorsax/fløyte) og Tom Erik Antonsen (trompet). Bassist i bandet er veteranen Rune Endal, som mange vil forbinde med Vazelina Bilopphøggers eller Vidar Busk. Vidar Busks trommeslager spiller også i Greasy Gravy; Alexander Pettersen er i tillegg til å være fast bak trommene i Billy T Band en mye brukt freelancemusiker.

Greasy Gravy spiller sammen med Linda Kvam under festival på Svalbard
Greasy Gravy
Tom Erik Holmlund: vokal
Linda Kvam: vokal
Espen Liland: gitar
Kasper Værnes: sax/fløyte
Tom Erik Antonsen: trompet
Rune Endal: bass
Alexander Pettersen: trommer
 
 
[two_third]

Linda Kvam

[/two_third] [one_third_last]
 Facebook Linda KvamLinda Kvam HomepageYou Tube Channel Linda Kvam [/one_third_last]

Linda Kvam spiller under bluesfestivalen i Longyearbyen sammen med bandet Greasy Gravy
Linda Kvam
Sangerinna fra Tønsberg har samarbeidet med Greasy Gravy ved flere anledninger. Hun har mer enn 25 års erfaring fra scenen og har i en årrekke blitt ansett som en av landets fremste kvinnelige crossover rock/country/soul-vokalister med sin store innlevelse og kraftfulle stemme. Mange husker Linda fra forskjellige TV-programmer, kanskje spesielt som gjest i Beat for Beat ved flere anledninger, sist i januar 2015. Ved siden av sitt eget band turnerer hun for tiden rundt om i Norge med Åge-Sten Nilsen i showet ”Rock’n Roll Adventure”.
Linda Kvams første plate ”Refused” kom i 1998. Etter dette har hun medvirket på flere andre album med artister som Frode Alnæs, Stephen Ackles, Lars Martin Myhre, Levi Henriksen, Jan Werner og Odd Børretzen. Hun er også en solid låtskriver, noe som kan høres på hennes siste album ”Anything For Love”.
 
[youtube url=»0JgaYC0hYu8″ width=»620″ height=»300″ rel=»0″ showsearch=»0″ autoplay=»1″]