The Jelly Roll Men (NO)

The Jelly Roll Men er ett av få band i Norge i dag som rendyrker den tradisjonelle Chicago-bluesen helt ned til de stilige dressene, gjerne formidlet med glimt i øyet.  

Bandet har samarbeidet en del med en annen Chicago-entusiast, Svalbard-aktuelle Knut Reiersrud, som har uttalt at albumet «Jelly Roll Shuffle» er en av de beste bluesplatene som er gitt ut av et norsk band. Bluesnews slo til med en sekser, og albumet fra 2017 ga dem også kontrakt med det internasjonale plateselskapet Rhythm Bomb Records. «Jelly Roll Shuffle» ble produsert av amerikaneren Little Victor – som også har besøkt Dark Season Blues.

I 2020 rakk The Jelly Roll Men å få med seg semifinalen i International Blues Challenge i Memphis før pandemien tok verden. Året etter debuterte de på Dark Season Blues. Petter Skoglund (trommer), Ole Martin Kristiansen Røsten (bass), Øyvind Stølefjell (piano), Christian Lie Øynes (gitar) og Kent Erik Thorvaldsen (vokal, gitar og munnspill) spiller både klassikere og egne låter og lover «full pakke» når de nå er tilbake i Longyearbyen.

Dark Season Blues©2023