Knut Reiersrud & Hallvard T. Bjørgum (NO)

Knut Reiersrud & Hallvard T. Bjørgum

Gitarist og vokalist Knut Reiersrud begynte å spille blues som 12-åring, og kan i år feire 40-årsjubileum som artist. Det ble markert med utgivelsen av soloalbumet «Aftonblues» tidligere i høst. På albumet spiller han noen av de første blueslåtene han hørte – og lærte seg å spille.

Helt siden Hartvik & The Heartbreakers og Four Roosters har Reiersrud vært med på å prege norsk blues, enten aleine, i tospann med blant andre Iver Kleive eller med band. Han har gått «i lære» hos storheter som Buddy Guy og Dr. John, og etter hvert har han også gjort seg bemerket med prosjekter innenfor world music.

Reiersrud spilte på den første Dark Season Blues i 2003, og han var tilbake i 2010. I år har han med seg felespilleren Hallvard T. Bjørgum, en av de fremste tradisjonsbærerne innenfor hardingfelemusikken i Norge.  Verdensmusikeren fra Setesdal har spilt med amerikanske musikere som Eric Andersen og Garth Hudson, og gjør med dette sin konsertdebut på Svalbard.

For første gang på en årrekke vil Reiersrud også bli gjenforent med Sven Zetterberg, som han spilte sammen med i Four Roosters på 80-tallet. Gå ikke glipp av denne unike «reunionkonserten» på Huset lørdag kveld.

 

[youtube url=»http://www.youtube.com/watch?v=58RrCotyImo» width=»620″ height=»380″ hd=»1″ rel=»0″ showsearch=»0″]

[youtube url=»http://www.youtube.com/watch?v=XpYrE_SWGmI» width=»300″ height=»200″ hd=»1″ rel=»0″ showsearch=»0″]
[youtube url=»http://www.youtube.com/watch?v=gniKIeSFvlE» width=»300″ height=»200″ hd=»1″ rel=»0″ showsearch=»0″]