Knut Reiersrud (NO)

Dark Season Blues jubilerer i år, men det gjør også Knut Reiersrud (62). Han var en av fem artister som spilte under den aller første festivalen i 2003. 

I 44  år har Knut spilt sine gitarer på utallige scener og begeistret publikum  verden rundt.  Det startet med Hartvig & The Heartbreakers og The Four Roosters på 70- og 80-tallet og læretid på klubber i Chicago og New York – der han spilte med folk som Buddy Guy og Dr. John. I flere tiår nå har han hatt sitt eget Knut Reiersrud Band, men til  årets festival kommer han aleine med gitaren. Det er en ekstra god anledning til å studere hans unike formidling og  virtuose håndtering av gitaren. 

Knut spiller blues, folkemusikk, indisk, afrikansk, i tillegg til å være en fantastisk improvisator. Med et arsenal av ulike gitarer gir han i sine solokonserter en reise i strengemusikkens geografi.  Knut har spilt i land som Nepal, Iran og Sør-Afrika. Etter en konsert i sistnevnte land uttalte kong Harald om Knut at han aldri tidligere hadde sett en musiker fysisk forsvinne inn i instrumentet sitt som ham. President Thabo Mbeki tilbød vår gitarist sørafrikansk pass for å få et ekstranummer. I Longyearbyen holder det sikkert å klappe lenge og godt. 

Dark Season Blues©2023