Mike Zito & Albert Castiglia (US)

Mike Zito er en sann Svalbard-venn etter flere besøk under Dark Season Blues. I år har han med seg «gitarbror» Albert Castiglia. 

Zito (51) er fra St. Louis, Missouri, men er bosatt i Nederland, Texas. Han har spilt gitar siden han var fem år gammel, men ble allerede som tenåring lagt merke til i musikkmiljøet i hjembyen St. Louis. Han har en lang karriere som soloartist, som medlem av «supergruppa» Royal Southern Brotherhood (2010-2014) og med Mike Zito & The Wheel. Det har gitt ham en lang rekke priser under den årlige bluesfesten i Memphis, Blues Music Awards. Zito var produktiv under pandemien, og ga i 2020 ut albumet «Quarantine Blues». I fjor kom det personlige albumet «Resurrection», produsert av David Z (Prince).  

Til Longyearbyen har Zito denne gang med seg en annen gitarhelt og vokalist, Albert Castiglia (52), født i New York og oppvokst i Miami, Florida – der han 21 år gammel ble utnevnt til «Sør-Floridas beste bluesgitarist».  Zito produserte hans album «I Got Love», som ble utgitt i mars i år, og omtrent samtidig la de ut på det de kaller Blood Brothers Tour. De kommer med hvert sitt band, for så å slå seg sammen til en «finale». Castiglia er også en Blues Music Award-vinner i bluesrockklassen for albumet «Masterpiece».  

Dark Season Blues©2022