Monster Mike Welch (US)

Monster Mike Welch er født i Austin, Texas, men flyttet tidlig med familien til Boston. Han er «bare» 40 år gammel, men kan likevel se tilbake på en karriere på over 25 år. Tidligere i år ble han kåret til beste gitarist under Blues Music Awards i Memphis.

Kallenavnet som har fulgt ham siden han var 13 fikk Mike av skuespiller Dan Aykroyd, alias Elwood Blues i The Blues Brothers, etter at han spilte på åpningen av den første House of Blues-klubben i Cambridge, Massachusets. Ikke lenge etter startet han sitt første band. Fem år seinere spilte han på Notodden Blues Festival, der han var tilbake i år og dessuten ble hedret med ei stjerne i bluesbyens Walk of Fame.

Mike har gitt ut seks soloplater i tillegg til fem album med Sugar Ray & the Bluetones og nå sist et album med Mike Ledbetter, «Right Place Wrong Time». De to hadde et meget suksessfylt samarbeid inntil Ledbetter døde i januar i år. Mike har ellers spilt med en rekke storheter, fra Shemekia Copeland til Duke Robillard, Johnny Winter og Svalbard-kjenninger som Nick Moss, Victor Wainwright og Mannish Boys. I Longyearbyen slår han seg sammen med Jon Grimsby (trommer), Morten Norskaug (bass) og Lars Hammersland (tangenter) for å gi oss en solid dose gitarblues av aller beste merke.

Dark Season Blues©2019