Nikki Hill feat. Laura Chavez (US)

Nikki Hill omtales som «følsom og tøff, flamboyant, vittig og farlig». Med sin sjelfulle og sensuelle stemme og de kraftfulle gitarriffene til Laura Chavez skaper hun en effektiv plattform for sin miks av soul, rock og roots.

Hun er født i Durham, North Carolina, og lyttet på R&B, soul, pop og hip hop hjemme. I tillegg sang hun gospel i kirkekoret fra hun var ei lita jente. Gradvis oppdaget hun garasjerock, rock’n’roll, blues og roots, samtidig som hun ble inspirert av musikken de forskjellige stedene hun har bodd langs Mississippi-elva, bl.a. i New Orleans og nå Memphis. Gjennom denne miksen fant hun sin egen, distinkte stemme, og alle som har sett Nikki og Laura live vet at de har noe helt spesielt i vente.

Etter debuten «Here’s Nikki Hill» (2013) og ikke minst oppfølgeren «Heavy Hearts Hard Fists» (2015) fulgte turneer i USA, Europa, Australia, India og Marokko og over 30 festivaljobber. Hennes foreløpig siste album er «Feline Roots» fra 2018. «Tenk et møte mellom Tina Turner og AC/DC, og du vil ha halve bildet. Hun er en maskin», skriver Rolling Stone Magazine om Nikki Hill og bandet hennes, som består av Matt Hill (gitar), Nick Gaitan (bass) og Marty Dodson (trommer) i tillegg til Chavez.

Dark Season Blues©2024