Paal Flaata (NO)

Paal Flaata har gjestet Dark Season Blues tidligere, men han var ikke ukjent med Svalbard før dette. På åtti-tallet jobbet han i Ny-Ålesund, slik hans far også gjorde.

Paal Flaata frontet i ti år bandet Midnight Choir. Bandet rakk å gi ut fem studioalbum, og «hovedverket» «Amsterdam Stranded» (1998) sikret dem en Spellemannpris.

For noen år siden gjorde Midnight Choir comeback, men Flaata har i 20 år spilt inn plater og turnert som soloartist – alltid sammen med produsent og pianist Gøran Grini. Det er blitt åtte soloalbum siden 2002. Flaata er velsignet med en av de flotteste stemmene her i landet, og han er en fabelaktig tolker av andres – ofte triste – låter. Hans foreløpig siste album, «New Green Grass Will Grow» (2022) består av coverlåter av blant andre Randy Newman, Jacques Brel og Daniel Norgren.

– Det låter mer europeisk, i motsetning til det americana-preget jeg har hatt tidligere. Albumet skildrer den intuitive kommunikasjonen Gøran og jeg har sammen som musikere, etter å ha vært sammen på veien i en årrekke, sier Paal om albumet. Med seg til Dark Season Blues har han også Frederik Mustad (orgel) og Jørn Raknes (gitar).

Dark Season Blues©2023