Rita Engedalen med band

Rita Engedalen er for lengst kronet til «Norges bluesdronning». Med sin flotte stemme formidler hun historier med utgangspunkt i eget liv eller sterke kvinneskikkelser i bluesen, og den musikalske reisen går heller på støvete landeveier i Appalachene og i Mississippi-deltaet enn på travle motorveier.  

I 2010 fikk hun Notoddens bluespris, og to år seinere fulgte hun opp med seier i European Blues Challenge. Flere opptredener på hovedscenen på Sunflower Blues & Gospel Festival i Clarksdale, Mississippi, seinest i 2016, hører også med blant høydepunktene i karrieren. «Hun har trøkk, men lar seg ikke friste til å gi fullt Janis-øs. For en bluesvokalist er det like viktig å vite når man skal holde igjen. Bare slik kan man oppnå troverdighet i denne bransjen», skrev Dagbladets Fredrik Wandrup treffende om debuten «Hear My Song» i 2004. 

Rita har gjestet Dark Season Blues flere ganger og i ulike sammensetninger, blant annet med prosjektet Damer i blues. Nå konsentrerer hun seg om soIokarrieren, og til Svalbard kommer hun med eget band bestående av sin gamle samarbeidspartner Morten Omlid (akustisk og elektrisk gitar) samt Dan Magnusson (trommer og perkusjon) og Bård Gunnar Moe (bass). De vil presentere låter fra det rykende ferske albumet «Sun Will Come» og høydepunkter fra hele karrieren.  

Dark Season Blues©2022