Stan Webb’s Chicken Shack (GB) | Dark Season Blues

[three_fourth]

Stan Webb’s Chicken Shack

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
Stan Webb’s Chicken Shack - HomepageYou Tube Stan Webb’s Chicken Shack
[/one_fourth_last]

For første gang på mange år er Stan «The Man» Webb (70) klar for en norsk scene – og bare på Svalbard!

Med bandet Chicken Shack var Webb en del av den tidlige britiske bluestradisjonen sammen med blant andre John Mayall og Alexis Korner, og ble lagt merke til for sitt Freddie King-inspirerte gitarspill. Medvokalist i bandet var Christine Perfect, som gikk videre til Fleetwood Mac (og ble Christine McVie). Webb har spilt med storheter som Taj Mahal, Howlin’ Wolf, Peter Green og Canned Heat, og var innom gruppa Savoy Brown en periode på 70-tallet.

Webb & Co spiller klassikere som «I’d Rather Go Blind» (som havnet på britiske Top 20) og «The Thrill Is Gone», men utviklet også en råere stil med egne låter som «Poor Boy». Bandets forrykende konsert under Notodden Blues Festival for 19 år siden er fortsatt lagret i hjernebarken.

Chicken Shack ble startet i 1966, og Webb kan dermed feire 50-årsjubileum i år. Albumdebuten «40 Blue Fingers, Freshly Packed And Ready To Serve» kom I 1968. Kraftgitaristen og vokalisten har ikke vært aktiv på platefronten på mange år, men har satt sammen et nytt band og skriver for tida låter til et nytt album. Det blir hans første på mange år.

Dark Season Blues©2016

[youtube url=»o5E8CQRLJUQ» width=»620″ height=»300″ rel=»0″ showsearch=»0″ autoplay=»1″]
[youtube url=»AP0-XskiHJU» width=»300″ height=»200″ rel=»0″ showsearch=»0″]
[youtube url=»TRMKTIXtFx4″ width=»300″ height=»200″ rel=»0″ showsearch=»0″]