Tora (NO)

Tora er et fyrverkeri av et band med den 25 år gamle gitaristen og vokalisten Tora Dahle Aagård i front. Hun er et stortalent som på kort tid har gjort seg bemerket høyt og lavt med sin unike energi, tilstedeværelse og lekne musikalitet. Musikken befinner seg i et bluesinspirert poprock-landskap. Høsten 2018 skrev Tora historie da hun som første kvinnelige gitarist fikk en sponsoravtale med den britiske gitarprodusenten Chapman Guitars.

Etter to ep-er slapp Tora i februar i år sitt selvtitulerte debutalbum. Dagbladet omtalte det som en «Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt», og trekker sammenlikninger med Bonnie Raitt og Susan Tedeschi, mens Adresseavisen meldte at «Tora er i ferd med å finne et særegent uttrykk, samtidig som de behersker moder-sjangeren. Unge, flinke og utforskende musikere, frontet av en dyktig vokalist som har noe ekstra ved seg.»

Bandet ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011 og består i dag av Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer) i tillegg til Tora Dahle Aagård.

Flesteparten av låtene er skrevet av Tora, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

Dark Season Blues©2019