Inception

Inception er årets ungdomsband på Dark Season blues
Inception

Hvert år inviterer vi et ungdomsband til Dark Season Blues, og i år falt valget på Inception.

Inception er et ungt bluesrockband fra Akershus som er sterkt inspirert av musikk fra 70-tallet. Bandet ble etablert i 2009 og har siden den gang spilt mange konserter i regi av Skedsmo Bluesklubb. Bandet har siden oppstart gjennomgått noen endringer i besetning, og i dag til Svalbard kommer de som en kvartett.

Høsten 2011 ga bandet ut en EP med fire låter. De spiller musikk i en sjanger som har dypt fotfeste i bluesen, men som beveger seg over i klassisk rock og bluesrock. De har rykte på seg for å være et band som er veldig aktivt på scenen og som utrstråler masse spilleglede.

I sommer var de i finalen i Union Blues Cup for andre gang, hadde som drøm å vinne, og med det kunne få komme til Svalbard sommeren 2013 som et ledd i turnéplanen som følger med vinnerbandet. De kom på andreplass og skuffelsen ble så stor at bandet ble lagt på is.
Desto større var da overraskelsen når vår bookingmanager ringte dem og inviterte dem til Dark Season Blues 2012. «Jeg var helt sikker på at det var ringt feil person, og måtte få det bekreftet flere ganger at det virkelig var vi som ble invitert til Svalbard», uttalte Kim Reenskaug etterpå.

DSB håper å bidra med inspirasjon til at de satser videre på bandet sitt og ønsker de fire ungguttene hjertelig velkommen til året festival.

[youtube height=»344″ width=»425″]http://www.youtube.com/watch?v=NKOFQNluE1g[/youtube]