Dark Season Blues – the world's northernmost blues festival

Head to Svalbard in the end of October and experience this unique festival in the High Arctic.
The annual festival is at the time of the year where the Blues are at its best; The entrance to the dark season, during the twilight periode, the blue hour.
The blues festival is held for seventeenth time, 24. to 27. October 2019, in Longyearbyen.

About DSB

Mørketidsfestivalen Dark Season Blues

Mørketidsblues

Dark Season Blues, oversatt Mørketid-blues, har siden oppstarten i 2003 også vært kalt Mørketidsfestivalen. Lyset under inngangen til den lange mørketiden på Svalbard er veldig spesielt. Skumringslyset, kalt blåtimen, oppstår når sola er i en posisjon under horisonten, og de blå lyspartiklene bøyes av i atmosfæren og farger landskapet i Arktis blått. Tilnærmingen fra det blå lyset til den blå musikken -bluesen, er kort, og det er blåfargen som innhyller Svalbardlandskapet som setter kulissene for festivalen.
[Les mer om Mørketidsbluesen]

Verdenskartet viser Svalbard

Øygruppen Svalbard

Øverst på den nordlige halvkulen ligger øygruppa Svalbard, som er en del av kongeriket Norge.
To tredjedeler av øyriket er dekket av is og snø. Klimaet er mildt sammenlignet med andre områder på samme breddegrader, med en middeltemperatur på -4grader, gjennomsnittlig +6 i juli og -16 i januar. Dyreliv og planteliv er overraskende rikt, og har tilpasset seg de krevende arktiske forholdene.
[Lær mer om øygruppa Svalbard]

Reisedestinasjonen er unik å besøke

Reisedestinasjon

Svalbard som destinasjon er unik. Øygruppen er et av Europas siste tilnærmet urørte villmarksområder, og utenfor de få bosetningene er det store områder med uberørt natur.Samtidig er Svalbard det lettest tilgjengelige høyarktiske området i verden. Hotell og overnattingsstedene i Longyearbyen som vi samarbeider med, har gode priser og tilbud på overnatting. I Longyearbyen er det flere reisearrangører som tilbyr et bredt spekter av turer og aktiviteter.
[Les mer om destinasjonen]