Yngve & His Boogie Legs

Yngve and His Boogie Legs

Yngve & His Boogie Legs (Union Bluesband 2012)

[pullquote_right]»..nok en gang har jeg vært vitne til en god konsert av et ferskt, norsk band. Norsk musikk går en lys fremtid i møte.»
[fancy_link link=»http://www.musikknyheter.no/concert/9447″ target=»blank»]musikknyheter.no[/fancy_link] [/pullquote_right]

Yngve & his Boogie Legs er et ungt Jumpblues/Rockabillyband fra Voss. De startet som en Stray Cats-inspirert trio med gitar, trommer og kontrabass i 2009. Året etter ble trioen utvidet til kvartett med munnspill/gitar, og sommeren 2011 ble kvintetten komplett med en likesinnet fra Mandal på tangenter. Siden starten har bandet blitt mer fokusert på egenkomponerte låter i Jumpblues- og klassisk Rock n’ Roll-stil og samtidig ha fokus på nytolkninger av artister som T-Bone Walker, Mose Allison og Muddy Waters.

Sommeren 2011 vant Yngve & His Boogie Legs Union Bluescup, etter jevn turnering på Vest- og Østlandet siden starten i 2009. Fra 2012 kan bandet kalles Union Bluesband 2012,[pullquote_right]»Eit av dei store høgdepunkta under Vossa Jazz 2012″
[fancy_link link=»http://vossajazz.no/artikkel/laurdagens-hogdepunkt-for-bluesentusiasten» target=»blank»]vossajazz.no[/fancy_link][/pullquote_right] og er ute på en omfattende Norgesturné i regi av Norsk Blues Union.

Yngve & his Boogie Legs kan love høy stemning både for de som velger å trampe takten i det lengste hjørnet av lokalet, og de som liker å danse til svingende rytmer av fem dresskledde menn tidlig i 20-årene.

Yngve & his Boogie Legs består av:Yngve and His Boogie Legs spiller i Longyearbyen på Svalbard under Midnattsolblues

  • Bjørnar Ekse Brandseth – Gitar/Vokal
  • Lars Finborud – Munnspill/Gitar
  • Yngve Jordalen – Kontrabass
  • Morten Bessesen – Tangenter
  • Anders Fretheim – Trommer

[fancy_link link=»https://www.facebook.com/pages/Yngve-and-his-Boogie-Legs/368654960992″ target=»blank»]Facebook[/fancy_link]
[fancy_link link=»http://soundcloud.com/yngveandhisboogielegs» target=»blank»]Soundcloud[/fancy_link]


[youtube height=»355″ width=»580″]http://www.youtube.com/watch?v=rLqes-RC360[/youtube]

[one_half]
[youtube height=»210″ width=»300″]http://www.youtube.com/watch?v=PRxfznuBl1g[/youtube]
[/one_half]

[one_half_last]
[youtube height=»210″ width=»300″]http://www.youtube.com/watch?v=7Mld__gZgLk[/youtube]
[/one_half_last]

 

Union Bluesband
Norsk blues Union arrangerer hvert år en blues konkurranse(Union Blues Cup) på Notodden blues festival. Vinnerbandet får tittelen «Union Blues Band» og reiser Norge rundt på klubber og festivaler. I tillegg  får de spille inn sin egen cd og attpåtil reise til USA å delta på «Internationa Blues Challenge» i Memphis!
Vinnerne av Union Blues Cup på Notodden Bluesfestival i august 2011 ble Yngve & His Boogie Legs fra Voss. De turnerer rundt på bluesklubber og -festivaler i regi av Norsk Bluesunion som Union Bluesband i 2012. (UBB 2011 var Pristine)