Amund Maarud & Lucky Lips (NO)

Det snakkes fortsatt om konserten til bluesmannen Amund Maarud og country/americana-bandet Lucky Lips på Notodden Blues Festival i fjor. Prosjektet ble «avduket» på Notodden. Ikke lenge etter kom albumet, til strålende kritikker, og en lengre turné ble innledet for et år siden. Det er derfor en meget samspilt gjeng som stiller på scenen  i Longyearbyen.

«Målsettingen med dette albumet var å skrive og framføre musikk som ikke var avhengig av at lydbildet var prosessert gjennom verken ekkomaskiner eller fuzzbokser for å fungere», fortalte Amund (38) før utgivelsen. Sammen har de skapt en sound der akustiske instrumenter lever side om side med hans skitne gitar og bluesinfluerte vokal.

Flere av låtene ble skrevet sammen med Nashville-artisten Jace Everett, som også har spilt på Dark Season Blues. «Helstøpt country/blues-miks», konkluderte Dagbladets anmelder, som også skrev: «Tro ikke et øyeblikk at hans signatur er visket bort. Tvert imot har de sammen funnet et uttrykk som forener country og blues på en fortreffelig måte, et uttrykk som mikser Amunds låtskriving og hans bluesgitar, de to stemmene til Amund og Malin Pettersen, Stian Jørgen Sveens steelgitar og Even Reinsfelt Kroghs banjo. Med mere.»

Dark Season Blues©2019