Buddy Whittington & Trond Olsen Band (US/NO)

Samarbeidet mellom Buddy Whittington og Trond Olsen Band startet for mange år siden, og det tok dem til Svalbard for fem år siden. Nå er de tilbake med en miks av hverandres låter, krydret med en og annen bluesklassiker.

Texaneren Buddy Whittington har mange av dem inne. Han er en høyt respektert gitarist og sanger med hjerte for blues. Sitt smakfulle gitarspill fikk han blant annet demonstrert gjennom 15 års fartstid i John Mayall & the Bluesbreakers. Mayall er kjent for å lukte en god gitarist på lang avstand. Da bandet gjorde en stopp i Texas i 1991, varmet Whittingtons daværende band, The Sidemen, opp for Mayall. Da Coco Montoya skulle slutte i bandet et par år seinere, fikk Whittington en telefon med jobbtilbud fra Mayall. Han trengte ingen betenkningstid.

De siste 21 åra har han turnert og gitt ut plater med sitt eget Buddy Whittington Band, men til Longyearbyen kommer han altså igjen med sine venner fra Bergen. Trond Olsen Band albumdebuterte med «A New Day Coming» i 2009 og har siden vært flittige gjester på klubber og festivaler.

Dark Season Blues©2019