Damer I Blues (NO) | Dark Season Blues

Rita Engedalen og Margit Bakken har i mange år opptrådt med et prosjekt de har døpt Damer i blues – eller Women in Blues, som de kaller seg på albumet «Broken Soul Blues» fra 2012. Her snakker vi om skikkelige blåstrømper!

Rita og Margit traff hverandre under «Bluesens tøffe damer», ført i pennen av Kristin Berglund i 2003. Etter at Berglund døde i 2006 har de to bluessøstrene tatt prosjektet videre og hatt utallige opptredener sammen – gjerne med andre kvinnelige artister som gjester.

På sine konserter forteller de historier og framfører et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul og gospel: Bessie Smith, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Sister Rosetta Thorpe, Jessie Mae Hemphill og ikke minst arvtakeren Janis Joplin.

Et høydepunkt på konsertene til både Rita og Damer i blues er «What Good Can Drinkin’ Do». Det var den aller første sangen Joplin spilte inn i 1962, seks år før hun albumdebuterte, men den ble ikke utgitt før mange år seinere. I Norge har den fått nytt liv av to damer i blues, Margit Bakken og Rita Engedalen.

Dark Season Blues©2017