Daniel Eriksen feat. Stig Sjøstrøm (NO)

Slidegitarist Daniel Eriksen og trommeslager og perkusjonist Stig Sjøstrøm har gjennom mange års samarbeid utviklet et utrolig tett samspill, noe de også har vist ved tidligere besøk på Dark Season Blues og en rekke av landets bluesklubber. Duoens sound, en miks av Mississippis deltablues og New Orleans’ dampende rytmer, har forbløffet mange og skaffet dem en stor fanskare verden rundt.  

I 2018 tok duoen andreplassen i International Blues Challenge i Memphis. Eriksen mottok Spellemannprisen i 2014 for albumet «Moonshine Hymns» og fikk i 2015 NBFs Bluespris. I 2020 kom albumet «Barefoot Among Scarecrows» med gjester som Sonny Landreth, John Mooney og Morudes. Albumet fikk strålende kritikker og skaffet Eriksen hans andre Spellemannpris.  

Trommeslager Stig Sjøstrøm har bakgrunn fra jazz, blues og rock, og har spilt med en rekke artister og band. Sammen med Vidar Busk utgjør Daniel og Stig Sjøstrøm også trioen Back Porch Republic, som ble nominert til Spellemannprisen for 2018 med albumet «Hustle & Flow». 

Dark Season Blues©2022