Mike Farris (US)

I en ti års tid var Mike Farris frontfigur i bandet Screamin’ Cheetah Wheelies, som spilte en miks av sørstatsrock og blues a la Lynyrd Skynyrd og Allman Brothers Band. I en periode frontet han Double Trouble, Stevie Ray Vaughans gamle backingband, men han har også gitt ut fire soloalbum siden 2002.  

Foreldrenes skilsmisse gjorde sterkt inntrykk på elleve år gamle Mike, og han begynte tidlig å ruse seg. 21 år gammel overlevde han så vidt en overdose, men han har vært rusfri i mange år nå. I 2015 ble albumet «Shine For All The People» kronet med en Grammy-pris i roots/gospel-kategorien. Troen hans preger mange av låtene, som er en miks av soul, bluesrock og gospel. Sjangermessig kan han sammenliknes med «den syngende pastoren fra Memphis», Al Green. 

Albumet «Silver & Stone» (2018) er en hyllest til kona, som holdt ut med ham gjennom mange år med rusavhengighet og alkoholisme. Gitarist og produsent Buddy Miller sier dette om amerikaneren, som besøker Longyearbyen for første gang:  «Mike Farris har nok hjerte, sjel og kraft til å lyse opp en hel by. Han mikser elementene og forvandler dem til noe nytt, nydelig og unikt.» 

Dark Season Blues©2022