Festivalmotiv | Dark Season Blues 2015

Festilvalmotivet for Dark Season Blues 2015 er laget av kunstneren Eva Berntsen

Motivet preger t-skjorter, plakater, programhefte, annonser og annet materiell i forbindelse med Dark Season Blues 2015.

Eva Berntsen om festivalmotivet:
Jeg gjestet Dark Season Blues for første gang i 2013, og ble imponert over det mektige landskapet, de blå fargene, og en utrolig flott bluesfestival langt nord der isbjørnen holder hus.

Svalbard og blues ga meg mye inspirasjon. Inspirasjon til å male blues, Svalbard, Longyearbyen, Hiorthfjellet, isbjørn; til å male noe som viser hvordan bluesen dirrer i landskapet og isbjørnen tar på seg rockebrillene for en helg i det blå lyset. Det er dette som er opphavet til kunstverket, som for meg er mitt minne om Svalbard og Dark Season Blues langt der nord i oktober.

Eva Berntsen er festivalkunstner for Dark Season Blues 2015
Eva Berntsen
Om kunstneren Eva Berntsen
Eva Berntsen er født 1960 i Lørenskog og er kunstner på heltid med mange utstillinger bak seg i inn- og utland. Hun arbeider innenfor ekspresjonisme med figurative elementer, og hennes uttrykk handler om de inntrykk livet gir. Eva jobber innenfor to stilarter innen det abstrakte uttrykk; musikk og poesi. Kunstverkene som er av musikere kommer ut fra konserter Eva blir inspirert av, og til nesten ethvert bilde kommer også Evas poesi, som er en videre tale for hennes sensitive uttrykk. Eva har et nært forhold til bluesen. De sensitive motivene dukker opp med alt hva bluesen kan inneholde, med følelser som for oss alle er nærliggende. Hun lar malingen males, skrapes og renne på lerretet lag på lag, og lar de intuitive motivene dukke opp. Fargenes energier, toner og rytmer får feste seg til lerretet og etter hvert får bluesen lyd.

Hun benytter to fremgangsmåter for å fremstille sine arbeider. Det ene er malerier, malt på lerret med akrylmaling av beste kvalitet. Det andre er grafikk, hvor maleriene blir digitalisert og bearbeidet digitalt til nye kunstverk.

Hjemmeside: [fancy_link link=»http://evas.gallery/» target=»blank»]www.evas.gallery[/fancy_link]
Facebook: [fancy_link link=»https://www.facebook.com/pages/EvasartnoEva-Berntsen/79234207950″ target=»blank»]www.facebook.com/Evasart.no/Eva Berntsen[/fancy_link]

[colored_box variation=»blue»]

Eva Berntsen, festivalkunstner Dark Season Blues 2015.

Bildene til Eva blir å se på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen under festivalen.
Vi anbefaler å ta turen innom salgsutstillingen.

[/colored_box]