Festivalmotiv | Dark Season Blues 2017

Festilvalmotivet for Dark Season Blues 2017 er laget av kunstneren Sigrun Werner

I år var det utlyst en konkurranse om levering av festivalmotivet, og juryen valgte ut motivet til Sigrun Werner som vinner, i sterk konkurranse med 14 andre bidrag.

Motivet preger t-skjorter, plakater, programhefte, annonser og annet materiell i forbindelse med Dark Season Blues 2017.

Sigrun Werner om festivalmotivet:
Da jeg så at det var utlyst konkurranse om å lage festivalmotiv til Dark Season Blues visste jeg med en gang at jeg måtte sende inn et forslag. Ideen kom fort, om en isbjørn som satt under nordlyset og spilte bluesgitar. Jeg har aldri besøkt Svalbard før, men har drømt om å gjøre det lenge. Jeg gleder meg stort til å oppleve naturen, fargene og stemningen, og ikke minst blues’en!

Presentasjon av Sigrun:
Mitt navn er Sigrun Werner, jeg er kunstner og bosatt i Skogbygda i Nes kommune, Akershus. Uthuset på gårdsplassen er innredet til atelier, og her jobber jeg med oljemaling og tegning av forskjellig slag, både på papir og digitalt på IPad.

Sigrun Werner, festivalkunstner  Dark Season Blues 2017
Sigrun Werner

Tegning har alltid vært min store lidenskap, og jeg fant tidlig ut at jeg måtte forfølge denne veien videre. Dermed ble det utdanning på to forskjellige kunstskoler i Oslo, og fem år i lære hos kunstner Jan Valentin Sæther, tidligere professor på den figurative linja på Statens Kunstakademi. Hos han begynte jeg for alvor med oljemaling. For et par år siden oppdaget jeg digital tegning, og det åpnet seg en ny verden av muligheter. Jeg elsker å lære nye teknikker, men kommer alltid tilbake til gråblyanten som er den teknikken jeg kanskje liker aller best.

De siste årene har jeg jobbet mye med forskjellige typer oppdrag ved siden av mine egne prosjekter og utstillinger. Jeg jobber innenfor den figurative tradisjonen, men er veldig glad i abstraksjon og mønstre. Dyr og natur er min andre store lidenskap i livet, og ofte henter jeg inspirasjon til arbeidene mine nettopp derfra. Det siste året har jeg gjennomført en stor drøm jeg har hatt så lenge jeg kan huske, og har besøkt Afrika to ganger. Her hadde jeg mange utrolige møter både med dyr og mennesker, og nå jobber jeg med en stor utstilling som skal ta for seg forholdet mellom oss og dyrene.

For mer informasjon og bilder, se hjemmesiden min [fancy_link link=»http://sigrunwerner.no/» target=»blank»]www.sigrunwerner.no/[/fancy_link]

[colored_box variation=»blue»]

Sigrun Werner, festivalkunstner Dark Season Blues 2017.

Bildene til Sigrun kan sees på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen under festivalen.
Vi anbefaler å ta turen innom.

[/colored_box]