Longyearbyen Bluesklubb (LBK)

 

Longyearbyen Bluesklubb er verdens nordligste bluesklubb, med tilhold i LongyearbyenSvalbard. Klubben er en frivillig forening med formål å fremme interessen for musikksjangeren blues og beslektede sjangere, samle bluesinteresserte og arbeide for et generelt rikt kulturtilbud på Svalbard.

Klubben ble vedtatt stiftet under Bjørn Berge-konserten på Huset 2. august 2000, og det ble holdt stiftelsesmøte 30. august samme år.

Første arrangement i regi av bluesklubben alene, ble avviklet i mai 2002 i Longyearbyen med et band fra fastlandet. De fastboende ga mange positive tilbakemeldinger og ønsket flere arrangementer.

Høsten 2002 var Norsk Bluesunion i Longyearbyen og holdt kurs i klubbdrift. Dette bidro til å øke bevisstheten om nødvendigheten av en fungerende organisasjon som konsertarrangør.
Etterhvert kom det i gang jamsessions, og det ble også arrangert flere mindre konserter.

I oktober 2003 ble den første Dark Season Blues arrangert. Festivalen ble en suksess, med dyktige musikere, mye publikum og høy stemning. Dette ga krefter og pågangsmot til å satse på Dark Season Blues som et stort årlig arrangement.

Bluesklubben arrangerer festivalen hvert år helgen nærmest 26. oktober, som er den offisielle starten på mørketiden i Longyearbyen.

Longyearbyen Bluesklubb er tilsluttet Norsk Blues Union og Norsk Rockforbund.