Reise, Overnatting, Aktiviteter, Turer og Opplevelser

Svalbard byr på storslåtte naturopplevelser
Store sjanser for å se Isbjørn når du reiser til Svalbard

Om Svalbard

Opplev Longyearbyen i blåtimen. En reise og besøk til Longyearbyen, Svalbard gir unike inntrykk.

Om Longyearbyen

Destinasjon Svalbard

Du har mye i vente når du reiser til Svalbard, destinasjonen er unik. Utenfor de få bosetningene er det store områder med uberørt natur, og øygruppen er et av Europas siste tilnærmet urørte villmarksområder. Inntrykkene og opplevelsene av den arktiske ville og vakre naturen er overveldende. Svalbard har et særegent planteliv, unike kulturminner, og mange dyrearter som bare finnes i Arktis. Det meste av det du vil se rundt deg finnes bare her.
Reise til Svalbard og Longyearbyen

5723

SAS har satt opp direktefly i forbindelse med festivalen. De flyr både direkte fra Oslo og fra Tromsø.Persontransporten til Svalbard går med fly fra Oslo eller Tromsø. 
Flytiden fra Oslo er ca. 3 timer, fra Tromsø ca. 1 time og 30 minutter. Antall flygninger i uken er sesongavhengig. 
Fra flyplassen i Longyearbyen går det flybuss i forbindelse med flyavgang og ankomst, og i Longyearbyen finnes det flere drosjer.
Det er ingen ordiner rutetrafikk med båt fra Norges fastland til  Svalbard. Det er heller ingen veiforbindelse mellom bosetningene på Svalbard.
NB!  Nye regler for kontroll med reisende mellom Svalbard og fastlandet

Du kan booke flybilletter online til og fra Svalbard på www.sas.no

Overnatting i Longyearbyen på Svalbard

I Longyearbyen finnes det flere alternativer når du skal velge overnattingssted. Standarden varierer fra enkelt pensjonat, via det eksotiske fangstmannshotellet, til fullservice hoteller.

Anbefalte Overnattingssteder

Radisson Blu Polar Hotel

Mary-Anns Polarrigg, tilbyr rimelig overnatting på Svalbard

Mary-Ann’s Polarrigg

Spitsbergen Hotel tilbyr rimelig overnatting på fullservice hotell for din reise. Aktiviteter og opplevelser kan bookes i resepsjonen.

Spitsbergen Hotel

Rimelig overnatting i gjestehuset til Spitsbergen Travel. Reiser du til Svalbard og ønsker billig overnatting er dette stedet.

Coal Miners` Cabins

Svalbard Hotel ligger i sentrum av Longyearbyen, Svalbard. Overnattingsmuligheter for din reise til Longyearbyen hvor opplevelsene står i kø.

Svalbard Hotel

Svalbard Lodge. Leiligheter i sentrum av Longyearbyen. Overnattingsmuligheter for de som ønsker å ordne seg selv på sin Svalbardreise.

Svalbard Lodge

Basecamp Fangstmannshotellet ligger i sentrum av Longyearbyen på Svalbard. De tilbyr rimelig overnatting under festivalen Dark Season Blues. De tilbyr også rimelig overnatting hele året for din tur til Svalbard. Aktiviteter og opplevelser bestilles i resepsjonen på hotellet.

Basecamp Fangstmannshotellet

booking av hotell kan gjøres på booking.com

Booking.com

Du kan booke hotell i Longyearbyen online på booking.com

Aktivitet, utflukt, opplevelse og turmulighetene er mange på Svalbard og i Longeyarbyen.

Mange av aktivitetene og utfluktene er sesongavhengig og sesongens lengde varierer fra år til år.
Vintersesongen ( november/desember – mai ) byr på mange muligheter til opplevelser og utflukter som langturer på ski, med snøscooter eller hundeslede.
Om sommeren og høsten ( juni-september) kan man kombinere fotturer med båttransport eller cruise.
Ta kontakt med en av de anbefalte turoperatørene for å høre hva de kan tilby av turer, aktiviteter og utflukter under ditt opphold på Svalbard.

Anbefalte Turoperatører

Basecamp Spitsbergen, turoperatør

Basecamp Spitsbergen

Svalbard Booking, turoperatør

Svalbard Booking